Selecteer een pagina
“Binnen deze gemeente is er oog voor mij in al mijn rollen”

Bouchra (28)
Beleidsondersteuner MRO

Het verhaal van Bouchra

Bouchra werkt sinds 2016 bij de gemeente Leidschendam-Voorburg. Als beleidsondersteuner Maatschappelijke Ruimtelijke Ontwikkeling (MRO) zorgt ze dat beleidsmakers hun werk zo goed en efficiënt mogelijk kunnen doen.

Hoe het begon

“Ik startte 5,5 jaar geleden bij de gemeente als stagiaire op een arbeidswerkplaats. Ik studeerde Bestuurskunde en Overheidsmanagement op de Haagse Hogeschool toen er een vacature vrijkwam. ‘Die plek is voor mij!’, dacht ik. Maar ik was niet de enige. Meerdere studiegenootjes werden enthousiast van de vacature en reageerden, dus het was nog best even spannend, maar uiteindelijk ben ik het geworden. Mijn enthousiasme zorgde ervoor dat ik opviel.”

Betrokken met inwoners

“Ik wil anderen graag helpen, ook in mijn werk. De rol van beleidsondersteuner past daar perfect bij. Ik kan het verschil maken door te ondersteunen bij het maken van beleid waarbij de inwoners van deze gemeente gebaat zijn.

Ik ben erg betrokken bij alles wat ik doe, altijd al geweest. Als tiener was ik heel erg actief bij het leefbaarder maken van de wijk waar ik woonde. We organiseerden allerlei dingen voor de jongere inwoners van de wijk. We gingen het gesprek aan met de gemeente over jongerenruimten of speeltoestellen in de wijk.

Die ervaringen neem ik mee in mijn werk als beleidsondersteuner. Ik weet hoe belangrijk het is om in contact te blijven met bewoners van alle leeftijden en achtergronden. Het draait om hen, zij kunnen ons vertellen hoe het ervoor staat in de buurt, wat er nodig is, wat werkt en wat niet.”

Mijn stap terug voelde als vooruitgang

“Drie jaar geleden kwam er een vacature vrij voor beleidsmaker Integratie en Participatie, een doelgroep met een speciale plek in mijn hart. Ik werkte toen al als beleidsondersteuner. ‘Als iemand dit kan, ben ik het’, dacht ik. Daar ben ik op teruggekomen. De realiteit was dat ik ’s nachts wakker lag van wat ik tegenkwam. En hoe ik het ook probeerde, het lukte me niet gevoelsmatig afstand te nemen. Toen er na een jaar een vacature ontstond voor beleidsondersteuner bij MRO besloot ik, in overleg met mijn manager, te solliciteren. Ik wilde terug naar mijn oude rol. En gelukkig kon dat.

Mijn stap terug voelde als een vooruitgang. Ik deed weer waar ik goed in was en blij van werd, anderen ondersteunen met mijn expertise. Toch vond ik het in het begin spannend. Geloven mijn collega’s nog in mij? Kan ik het wel? Ga ik me niet vervelen? Achteraf allemaal onnodige vragen.”

Foto van Bouchra Azzaoui, Beleidsmedewerker MRO

Oog voor al mijn rollen

“Ik kan me bij deze gemeente ontwikkelen hoe ik dat wil, op een manier die bij mij past. Mijn stap van beleidsmaker naar beleidsondersteuner is daar een mooi voorbeeld van. Ik ben jong, moeder en heb een full time job. Hier is er oog voor mij in al mijn rollen. Dat waardeer ik enorm!”

Meer verhalen