Selecteer een pagina
“Je stem laten horen loont echt binnen deze gemeente!”

Kyra (29)
Onderzoeksadviseur

Het verhaal van Kyra

Kyra werkt sinds 2018 bij de gemeente Leidschendam-Voorburg als onderzoeksadviseur op de afdeling Bedrijfsvoering. Ze ondersteunt beleidsmakers bij het maken van efficiënter beleid en betere maatregelen.

Speurtocht

“Om goed beleid te ontwikkelen, heb je de uitkomsten van verschillende onderzoeken nodig. Als een beleidsmaker een nieuwe maatregel wil invoeren of nieuw beleid wil maken, moet hij weten of dat ook past bij het uiteindelijke doel. Daar kom ik in het verhaal. Wij maken van informatie kennis en vertalen dat naar beleid. Een goed voorbeeld is het parkeerbeleid rondom de Mall of the Netherlands. Ik onderzoek daarvoor of de beleving van de omwonenden het afgelopen jaar beter of slechter is geworden.

Die uitkomst leggen we dan naast metingen van de parkeerdruk. De combinatie van verschillende gegevens vind ik interessant. Uitlaatgassen, parkeerplekken, filevorming, je onderzoekt het allemaal op een andere manier, maar verwerkt de uitkomsten in één advies. Een mooie uitdaging!

Als onderzoeksadviseur zorg ik ervoor dat de informatiebehoefte van mijn collega’s duidelijk wordt én kom ik bewoners tegemoet in hun behoeften. Dat betekent dus ook tegengas geven als de zoveelste bewonersenquête wordt voorgesteld, terwijl de vorige niets heeft uitgehaald.”

Steeds meer kansen

“Toen ik hier als trainee binnenkwam, zag ik dat er qua burgerparticipatie nog veel meer mogelijk was. Ik trok aan de bel en voordat ik het wist implementeerde ik een klanttevredenheidsonderzoek bij het Klantcontactcentrum en mocht ik het digitaal burgerpanel professionaliseren. Ik kreeg steeds meer kansen en mocht steeds grotere projecten draaien.

Ik ben op z’n tijd kritisch, heb soms een grote mond, maar als ik terugkijk op de afgelopen 3,5 jaar heeft dat heel goed uitgepakt. Je stem laten horen, loont hier echt.

Na mijn studie Bestuurskunde wilde ik graag op gemeenteniveau werken. Ik wilde impact
hebben op de samenleving. Als onderzoeksadviseur kan dat. Wonen, inburgering, parkeren, sociaal sterker maken van buurten, de Omgevingswet, duurzaamheid. Alles komt langs mijn bureau.”

Ik kan mijn werk indelen zoals ik wil, ik doe zelfs aan krachttraining tijdens lunchpauze!

“Sinds maart ben ik ook fractievoorzitter voor de politieke partij Volt bij de gemeenteraad van Delft. Door mijn werk ontstond er interesse in de rol van de gemeenteraad. Zo erg dat ik een cursus ‘politiek actief worden’ volgde. Ik ontdekte dat politiek en ik een goede match zijn, besloot me op te geven als kandidaat en werd lijsttrekker. Dat Volt nu met twee zetels in de gemeenteraad zit, vind ik geweldig en veelbelovend!

Voor mijn politieke activiteiten is alle ruimte binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg. Ik kan mijn werk indelen zoals ik dat wil en dat gaat echt prima. Sterker nog, ik doe zelfs nog aan krachttraining tijdens mijn lunchpauze!”

Het verhaal van Kyra

Van collega’s naar vrienden

“De vrijheid en verantwoordelijkheid in mijn werk zorgden ervoor dat ik tijdens mijn traineeship al zei ‘verleng me maar’. Hier werk en groei je met elkaar, dat schept een band en dat vind ik echt een verrijking. Sommige collega’s heb ik zelfs uitgenodigd voor mijn bruiloft!”

Meer verhalen