Selecteer een pagina
“Er zijn hier heel veel kansen, maar je moet ze wel zelf grijpen.”

Janey (33)
Teamleider Klant Contact Centrum

Het verhaal van Janey

Janey werkt sinds november 2017 bij de gemeente Leidschendam-Voorburg. Sinds 1 januari 2022 is ze teamleider bij het Klantcontactcentrum (KCC) en ondersteunt en begeleidt ze de collega’s van het team Eerstelijns Dienstverlening.

Hoe het begon

“Ik kwam bij de gemeente werken als HR-adviseur. Na vier jaar merkte ik dat ik toe was aan iets nieuws. Ik vond mijn werk nog steeds leuk maar ik zat in mijn comfortzone. Ik wilde weer leren. Het was duidelijk tijd voor een volgende stap, maar ik wist nog niet welke.

Om er achter te komen wat ik wilde, startte ik met een loopbaanontwikkelings-programma van de gemeente. Door verschillende praktijkoefeningen en gesprekken met een coach en collega’s, werd het steeds duidelijker wat bij mij past. Ik ontdekte dat ik energie krijg van anderen helpen het beste uit zichzelf te halen, oplossingen bedenken en verbinding maken.”

Als teamleider zit ik aan de andere kant van de tafel

“Toen de functie van teamleider KCC vrijkwam, kriebelde er iets. Ik was nieuwsgierig. Ik had de afdeling vier jaar HR-advies gegeven en een goed beeld van de sfeer en wat er speelde. Na een oriënterend gesprek met het afdelingshoofd van HR en KCC besloot ik ervoor te gaan en te solliciteren.

Als teamleider zit ik aan de andere kant van de tafel. De leidinggevenden die ik adviseerde, zijn nu mijn directe collega’s. En de adviezen die ik de afgelopen jaren heb gegeven, mag ik nu zelf in de praktijk brengen. Dat is vooral heel leerzaam, want hoe pakt dat uit op de werkvloer?

Ik ben nu aan de voorkant betrokken bij mijn team. Zo kan ik mijn teamleden goed stimuleren, coachen, en ondersteunen bij ontwikkelingswensen. En als het even niet goed gaat, kan ik tijdig bijsturen. Als HR-adviseur werd ik vaak achteraf aan tafel gevraagd. Dan was het soms te laat om bij te sturen en dat vond ik weleens jammer.”

Foto van Janey, teamleider KCC op de werkvloer

Pak zelf het initiatief

“Binnen deze gemeente word je gestimuleerd om te groeien, als mens en als professional. Dat is echt geweldig. Je moet wel zelf actie ondernemen en het gesprek aangaan. Er was niets gebeurd, als ik niet zelf de regie had gepakt. Er zijn hier heel veel kansen, maar je moet ze wel grijpen.”

Meer verhalen