Selecteer een pagina
“Ik kan niet alles oplossen, maar wel luisteren en betrokken zijn.”

Diana (59)
Coördinator Buurtpreventieteam

Het verhaal van Diana

Diana werkt sinds 2003 voor de gemeente Leidschendam-Voorburg, sinds vijf jaar als coördinator buurtpreventieteam. Ze is contactpersoon voor de 11 buurtpreventieteams van de gemeente en informeert ze over belangrijke beslissingen en plannen van de gemeente.

Hoe het begon

‘Mijn carrière bij de gemeente begon bijna twintig jaar geleden als management assistent van de brandweercommandant. Ik verbaas me er regelmatig over dat ik hier al bijna twee decennia zit. Ik dacht altijd dat tien jaar de max was op een werkplek. Niet dus. Sterker nog, zoals ik er nu in zit, hoop ik dat ik hier mijn pensioen mag halen.

Dat ik nog steeds bij de gemeente werk, heeft voor mij alles te maken met de kansen die ik heb gekregen om me te ontwikkelen. Dat gebeurde altijd precies als het weer begon te kriebelen. Zo waardevol, want dan is er echt aandacht voor de mens in een organisatie. Wie is Diana? Wat kan ze en wat wil ze? Zit ze nog op haar plek?”

Afwisselende werkzaamheden

“Na de brandweer heb ik jaren gewerkt voor verschillende bestuursleden. Het mooie daarvan is dat je het prille begin meemaakt van wat uiteindelijk grote projecten worden. Nu, als coördinator, heb ik juist te maken met het eindproduct van alle discussies, beleidsstukken en genomen hordes. En het klinkt cliché, maar alles heeft echt z’n charme.”

Er wordt nooit zomaar iets besloten, ook al lijkt dat soms wel zo

“Die kennis van de gemeentelijke processen komt nu goed van pas. Ik begrijp hoe beslissingen worden gemaakt en kan het daardoor uitleggen aan inwoners. Er wordt namelijk nooit zomaar iets besloten, maar soms lijkt dat wel. Door inwoners tijdig, volledig en duidelijk te informeren over wat er speelt in hun wijk, voorkomen we een hoop onrust.

De buurtpreventieteams spelen daar een belangrijke rol in. De teams bestaan uit vrijwilligers, betrokken inwoners die zich inzetten voor de leefbaarheid van hun wijk. Niet voor geld, maar vanuit liefde voor de buurt. Zij zijn de extra ogen en oren in de wijk en daarmee voor ons goud waard.”

Het verhaal van Diana Janssen - Coördinator Buurtpreventieteam

Echt in contact met inwoners

“Het mooie van mijn werk vind ik dat je direct betrokken bent bij inwoners. Ze weten mij te vinden als er vragen of meldingen zijn. Dat kan gaan over straatverlichting, overlast en alles er tussenin. Wat bij mij terechtkomt, zoek ik uit en koppel ik terug. We kunnen als gemeente niet alles oplossen, maar we kunnen wel luisteren en betrokken zijn.

Samen met de buurtpreventieteams doe ik wat ik kan voor de inwoners van ‘mijn’ gemeente. Ik maak altijd actief reclame voor mijn werk en werkgever. Kom binnen, kom zien, doen en horen! Het is momenteel al lastig genoeg om als overheid in contact te zijn met de inwoners. Ik hoop dat met mijn werk een beetje te versoepelen.”

Meer verhalen