Selecteer een pagina
“Zelf je projecten kiezen maakt je op een natuurlijkere manier betrokken.”

Niek (41)
Projectleider

Het verhaal van Niek

Niek werkt sinds 2008 bij de gemeente Leidschendam-Voorburg. Als projectleider bij de afdeling Projectmanagement Advies begeleidt hij processen voor verschillende projecten. Onder andere het coronaherstelbeleid, de aanbestedingen leerling en jeugdvervoer en informatiegestuurd werken.

Hoe het begon

“Bij de gemeente Leidschendam-Voorburg worden projecten op een soort Marktplaats gezet. Als projectleider kun je zelf je projecten kiezen, vanuit interesse en expertise. Het is niet alleen een mooi systeem, het werkt ook echt! Door zelf te kiezen, ben je op een andere, natuurlijkere, manier bij je werk betrokken dan wanneer je het toebedeeld krijgt.

In de dertien jaar dat ik bij de gemeente werk, heb ik verschillende rollen gehad. Ik begon als financieel medewerker met onder andere subsidiefinanciering en -processen in mijn pakket. Door een splitsing van de afdeling kwam ik, inmiddels als subsidie-coördinator, voor het eerst op een beleidsafdeling.”

Ik dacht altijd dat ik meer, beter en hoger wilde in mijn carrière

“Op die afdeling gebeurde er allemaal dingen waarvan mijn hart sneller ging kloppen. Procesondersteuning, zorgen dat er formats zijn, processen draaiende houden en ervoor zorgen dat aanvragen op tijd worden afgehandeld, het past bij me. Ik krijg er energie van. Hoe belangrijk dat is, wist ik pas toen ik even niet zo goed op mijn plek zat.

Ik dacht altijd dat ik meer, beter, groter en hoger wilde in mijn carrière. Dus toen er een teamleider vertrok, besloot ik de stap te wagen. Al gauw bleek dat die rol mij helemaal niet paste. Het was van alles een beetje en vooral veel ad hoc. Voor een ander de ideale baan, maar niet voor mij.”

Voldoening in mijn werk

“Het teamleiderschap kostte me energie. Iets wat ik me door mijn thuissituatie, ik heb een zoon met autisme, niet kan en vooral niet wil permitteren. Mijn gezin staat altijd op de eerste plaats. Werk moet iets toevoegen, voldoening geven. Ik ben toen binnen de gemeente op zoek gegaan naar een baan waarin ik meer van mezelf kwijt kon.

Als projectleider doe ik waar ik goed in ben en waar ik blij van word. Ik kan weer de diepte in, samen met collega’s werken aan duurzame oplossingen in de vorm van processen en beleid. De eindverantwoordelijkheid die hoort bij mijn rol, vind ik heel prettig.”

Foto van Niek Huis in 't Veld - Projectleider

Flink aanpakken

“Zoals ik de afgelopen jaren ben gegroeid als persoon, is de gemeente gegroeid als organisatie. Dat is mooi om te zien. We zijn nu echt veel dynamischer dan dertien jaar geleden. De lijnen zijn korter en er wordt veel meer werk verzet in kortere tijd. Dat merk je ook aan de werkdruk, die is hier vrij hoog. Daardoor is het niet altijd even makkelijk om dingen van de grond te krijgen, maar vaak lukt het wel. Dat is misschien wel de chemie van deze gemeente. Er heerst hier een creatieve dynamiek. Die is echt voelbaar als je samenkomt om te creëren en dat werkt echt aanstekelijk.”

Meer verhalen