Selecteer een pagina
“Ik kan hier blijven ontwikkelen, op mijn eigen tempo.”

Kim (51)
Management Assistent

Het verhaal van Kim

Kim werkt sinds februari 2019 als management assistent bij de gemeente Leidschendam-Voorburg. Ze ondersteunt en ontzorgt de afdelingshoofden van Stadsbeheer en Maatschappelijk en Ruimtelijke Ontwikkeling.

Hoe het begon

“Voordat ik bij de gemeente terecht kwam, werkte ik 26 jaar met plezier voor een grote bank in Nederland. Toch voelde de overstap van het bankwezen naar de overheid als een verademing. Het voelt alsof ik nu echt kan zijn wie ik ben, ook op mijn werk.
Toen ik de vacature voor management assistent bij de gemeente Leidschendam-Voorburg zag, was ik direct enthousiast. Dat enthousiasme werd groter toen ik tijdens mijn sollicitatiegesprek merkte dat deze gemeente z’n dienstverlening echt op haar inwoners inricht. Ik dacht: daar wil ik aan meewerken!”

Ik regel het

“Ik ben heel erg servicegericht. Anderen ondersteunen en ontzorgen is echt mijn tweede natuur. Als management assistent kan ik wat dat betreft mijn hart ophalen. Laat mij maar de uitzoek- en regelzaken doen, dan kan een ander zich richten op wat voor zijn of haar werk belangrijk is.”

Ik mag het op mijn eigen manier doen

“Binnen de gemeente kan ik me op verschillende manieren ontwikkelen als ik dat wil, maar er zit geen druk achter. Het mag op mijn eigen tempo. Dus als ik even gewoon oké ben met hoe het is, geen scherpe doelen heb qua groei, is dat ook goed. Er wordt hier echt gekeken naar wat past bij de persoon en waaraan behoefte is.

De coronaperiode is daar een mooi voorbeeld van. Vanaf de eerste lockdown is er binnen de gemeente oog geweest voor persoonlijke situaties en wensen. Toen de terugkeer naar kantoor startte, vond ik dat bijvoorbeeld nog spannend. Daar was alle begrip voor en ik mocht het op mijn eigen manier doen. Dat was een enorme steun.”

Werken vanuit vertrouwen

“Sowieso vind ik dat deze gemeente goed voor z’n medewerkers zorgt. We ontvangen regelmatig een kaartje, een bloemetje of iets lekkers als blijk van waardering. Ik hou daar zo van! Het zorgt ervoor dat je met plezier naar je werk gaat en net dat stapje extra blijft zetten.

Dat zie ik ook terug in de manier waarop hier wordt omgegaan met thuiswerken. Er is een basisvertrouwen dat je doet wat je moet doen, of dat nu thuis is of op kantoor. Het mooie daarvan is dat je de verantwoordelijkheid die je krijgt, ook echt pakt.”

Foto van Kim Letteboer - Management Assistent

Samen met plezier

“Ik ben helemaal niet bezig met een volgende carrièrestap. Er zijn wel afdelingen die mij ook aanspreken, zoals HR, maar ik geniet echt nog te veel van mijn werk én mijn directe collega’s. We werken nauw samen, kunnen het goed met elkaar vinden en kunnen echt op elkaar rekenen. Dat vind ik misschien wel het allerbelangrijkst!”

Meer verhalen